НОВИНИ


Русия прави Евразийски съюз; иска България да е в него

147 6797 17.11.2011
Русия прави Евразийски съюз; иска България да е в него
Вл. Путин се очертава един от архитектите на въпросния съюз

Аргументът за такъв съюз се криел в общата история на страните от постсъветското пространство, а единният език за общуване щял да е руският.



България трябва да бъде поканена от Русия в бъдещия Евразийски съюз. До този извод стигнаха участниците в кръгла маса, организирана от управляващата партия "Единна Русия", съобщава БТА.

 

Новият съюз щял да осигури единно икономическо пространство, а според председателя на Държавната дума Борис Гризлов налице били инструменти и исторически аргументи, за да се осъществи големият проект за Евразийски съюз. Той можел да обедини към 250 милиона души.

 

Аргументът за такъв съюз се криел в общата история на страните от постсъветското пространство, а сред инструментите били руският език като език за междунационално общуване и коопериране в икономиката. Не ставало дума за единна държава, но за съюз на суверенни държави.

 

Страните-членки на Евразийския съюз щели да запазят политически суверенитет, но управлението на икономиката трябвало да бъде максимално интегрирано.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама