НОВИНИ


Операция отложи делото срещу Нанев

2 8684 24.11.2011
Операция отложи делото срещу Нанев

Предстояща сложна операция на подсъдимата Димитринка Николова наложи отлагане на делото срещу бившия здравен министър Божидар Нанев.



Причината процесът да продължи чак през февруари е дългото следоперативно възстановяване, което ще отнеме повече от месец. За втори път процесът се отлага заради „болест“.

Бившият здравен министър Божидар Нанев е обвинен, че на 16 декември 2009 г. при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице съзнателно е сключил две неизгодни сделки между Министерството на здравеопазването, представлявано от него, от една страна и „Рош България“ ЕООД от друга.


Сделката е за доставка на лекарства – антивирусни препарати „Тамифлу“, които бяха масово използвани в борбата с т.нар. свински грип. Това е нанесло значителна вреда за Министерството на здравеопазването – общо в размер на 2 454 319,20 лева.


Тази сума представлява разликата между офертната цена, предложена от Националната здравна служба на Великобритания, чрез Британското посолство, до МЗ и договорената цена от МЗ за доставка с „Рош България“ ЕООД. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама