НОВИНИ


БСП нападна Борисов, кабинетът провокирал стачките

66 5192 29.11.2011
БСП нападна Борисов, кабинетът провокирал стачките
Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини правителството на Бойко Борисов в дестабилизиране на държавата. По думите му с действията си то провокирало стачките, затова премиерът не трябва да се сърди за оказаната подкрепа на протестиращите.


 


За пример Станишев даде реформата в пенсионната система.

 

Без разговори в Националния съвет за тристранно сътрудничество, което е изискване по закон, се прокарва между две четения на бюджета шокова реформа и шоково вдигане на възрастта на пенсиониране. И се казва няма нужда от преговори, коментира лидерът на столетницата.

Станишев допълни, че министър-председателят не трябва да се сърди на опозицията, че подкрепя протестиращите. В тази връзка лидерът на БСП както сам се изрази направи кратко литературно четене, в което припомни изказвания на Борисов преди да стане премиер.

Започвам с цитат на министър-председателя, който заявява „Аз протестирам срещу това, че години наред те не са протестирали, когато е трябвало$. Трябва да припомня и някои други цитати. 23 ноември 2007 г. Борисов като кмет на столицата казва: „Станишев не трябва да се сърди, че се организират митинги и стачки и ще се прави всичко възможно да се свали правителството”. 6 февруари 2008 г. - „Вотове до дупка и натиск върху правителството”, казва Борисов”, посочи лидерът на БСП.

Сергей Станишев отново призова симпатизантите на БСП да се включат във всички протести по места.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама