НОВИНИ


Над Вальо Топлото е цялата енергийна мафия на България.

0 6170 03.04.2007
Над Вальо Топлото е цялата енергийна мафия на България.

Намерените пари в сейфовете на Вальо Топлото са само дребни кеш пари от сделки и далавери. Сметките на потребителите обаче са надписани поне два пъти за всички тези години.


Така излиза, че присвоените средства са поне 1,5 млрд. лв., категоричен е Васил Филипов, бивш директор на “Булгаргаз”. По бТВ той формулира, че над Вальо Топлото е цялата енергийна мафия на България.
Следствието има основата и потенциала да покаже колко са присвоените от дружеството пари. Във връзка с ролята на фирма “Фронтиер” в далаверата с “Топлофикация”, за която пишат вестниците днес, Васил Филипов заяви, че във всички държавни енергийни проекти присъства въпросната фирма и никъде не са допускани други фирми, но отказа да коментира дали предстоят нови арести.

От СДС-София пък не са доволни от шефа на столичната "Топлофикация" Наско Михов. Сините призоваха икономическия министър Румен Овчаров незабавно да го махне от поста заради нередности в управлението на дружеството. Ако това не стане до сряда, СДС ще поиска свикването на извънредно заседание на общинския съвет, където да бъде избран нов шеф на парното.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама