НОВИНИ


ВСС отстрани съдийката наложила запор на „Труд”

11 5539 01.12.2011
ВСС отстрани съдийката наложила запор на „Труд”

Съдия Мария Георгиева бе отстранена от ВСС за шест месеца от фирменото отделение на Софийския градски съд. Тя наложи запор на имуществото на дружеството, което издава вестниците "Труд" и "24 часа" и назначи "особен представител".



Само ден, след като съдия Георгиева се произнесе по казуса с прессгрупата, Инспекторатът на ВСС внесе в съвета предложение за нейното дисциплинарно уволнение заради множество нарушения. Едва след като медиите свързаха предложението с наложения запор на активите на двата вестника, от Инспектората поясниха, че всъщност двете неща нямат нищо общо и че става дума да получени 10 сигнала от по-ранен период срещу съдийката.

 

Според проверката на съдебните ревизори Мария Георгиева има 44 забавени дела, някои с повече от година, приемала директно искови молби без да минават преди това през деловодството, задържала дела в кабинета си, по някои искови молби се е произнасяла "свръхбързо", докато други е бавила, определяла е размера на паричните гаранции по неясни критерии и още много други нарушения, пише „Правен свят”.

 

Frognews.bg припомня,  че на 17 ноември Софийският апелативен съд отмени запора, наложен върху имуществото на "Медийна група България - Холдинг", издаваща вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа". Миналият месец частен съдия изпълнител влезе с полиция в Полиграфическия комбинат и запорира активите на трите вестника и обслужващата ги печатница.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама