НОВИНИ


Плевнелиев: Чрез пенсионната реформа ще избегнем фалита

15 5433 02.12.2011
Плевнелиев: Чрез пенсионната реформа ще избегнем фалита
Росен Плевнелиев

"За да избегнем фалит на държавата и да не се стигне дотам, че да теглим кредити, за да изплащаме пенсии, възрастта за пенсиониране трябва да се вдигне", категоричен бе новоизбраният държавен глава Росен Плевнелиев.


 

 Той обяви в Пловдив, че няма алтернатива за пенсионната реформа в България. Заради демографските проблеми, които има страната и застаряването на нацията, нужната реформа е още по-належаща, категоричен е той. По думите му в момента 60% от средствата за пенсии се взимат от други сфери и след години ще се наложи България да тегли заеми, за да плаща пенсии.

 

Росен Плевнелиев коментира изнесените данни, които сочат България за най-корумпираната страна в Европейския съюз с думите: "Въвеждането на електронно правителство ще сведе до минимум корупцията на ниско и средно ниво".

 

Плевнелиев каза още, че институцията на президента ще бъде активна в реформите за правораздаването. По повод протестите новият президент каза, че няма лостове, за да реши проблемите, но би могъл да даде тон за дебат по наболелите проблеми.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама