НОВИНИ


Борисов спря скандалния търг за изотопи

17 5559 05.12.2011
Борисов спря скандалния търг за изотопи
Бойко Борисов

Здравното министерство отмени скандалния конкурс на Александровска болница за инсталация на скъпоструващия апарат циклотрон.


  

Това е станало по личното разпореждане на премиера Бойко Борисов до здравния министър Стефан Константинов след днешното предаване „Гореща точка” на Николай Бареков.

 

В студиото на ТВ 7 Стойчо Кацаров и Теодора Захариева от Центъра за защита правата в здравеопазването дадоха да се разбере, че фармацевтичният бос Огнян Донев е овладял Министерство на здравеопазването чрез зам.-министърката Гергана Павлова тъй като тя е тясно свързана със "Софарма".

 

Захариева е категорична, че търгът за изграждане на циклотрон е бил маскиран като „конкурс за отдаване на помещение под наем”, което е позволило да бъде заобиколен Законът за обществени поръчки. Тя е убедена, че условията за участниците в конкурса били измислени за конкретен победител - фирмата на Донев.

 

Пациентската организация предупреди първа, че Огнян Донев и негови фирми слагат ръка на скъпата образна диагностика на онкоболните със скенер чрез заобиколяне на Закона за обществените поръчки. Тогава членовете й предупредиха и че заради това изследването на българските онкоболни ще е сред най-скъпите в Европа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама