НОВИНИ


Джоан Роулинг взима под крилото си БГ сираци

8 5582 06.12.2011
Джоан Роулинг взима под крилото си БГ сираци
Джоан Роулинг

Точно на Никулден международната благотворителна организация “Лумос”, създадена от авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг, организира своята първа изява, свързана с подпомагането на деца сираци в България.



Фондация “Лумос” има за основна цел всички деца в неравностойно положение да заживеят в семейна среда. Днес тя откри свой офис във Варна. У нас тя ще бъде представлявана от Росица Петрова и Харалан Александров – социален антрополог и национален консултант на фондацията, съпричастна към съдбата на почти един милион деца в Източна Европа, които живеят в социални домове.


Научните данни недвусмислено показват, че въпреки добрите намерения институциите вредят на здравето и развитието на децата. Правителствата, гражданските организации, обществото и медиите трябва да работят заедно, за да осигурят на всяко дете възможността да расте в грижовно семейство или близка до семейната среда, призовават от "Лумос".

Разтърсена от снимка на дете в клетка, живеещо в институция, световноизвестната английска писателка Джоан Роулинг основава фондацията си, която има за основна своя мисия в България закриването на домовете за деца с увреждания.

Днес тя работи още в Молдова, Чехия и Черна Гора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама