НОВИНИ


Снегът ни подминава, пролетта идва през февруари

4 8047 08.12.2011
Снегът ни подминава, пролетта идва през февруари
тази година скиорите няма да са щастливи

Ще вали за Коледа. До минус 20 градуса ще има през първия месец на 2012 г.



Тази зима ще е студена, но без сняг, а пролетта ще започне още през февруари, съобщава доц. Илиян Господинов от НИМХ-БАН, който изготвя сезонните прогнози на института, пише в. Монитор. Средната температура за декември и януари ще е 0-1 градуса за Северна България, а в Южна - 1-2 градуса, уточни Господинов.

Температурни рекорди не се очакват, но минус 15-20 градуса не са изключени през януари. Месецът ще е студен, а февруари ще е по-топъл и сух от обикновено. Очакваме зимата да е относително суха, но това не означава, че няма да има и сняг, каза още Господинов. Валежите обаче няма да са преобладаващии обилни, което едва ли ще зарадва любителите на белите спортове.

Очаква се февруари догодина  да е топъл, а студът да е най-голям през декември и най-вече през януари, когато живакът на места в Северна България ще показва  минус 20 градуса. Това се случва почти всяка зима в някои населени места, обясни Господинов. По-ниските температури пък се засичали сравнително по-рядко. Сняг ще вали през декември и през януари, но количеството им ще е близко до нормалното. Очаква се първият сериозен сняг да падне около Коледа, съобщи  дежурният синоптик от НИМХ-БАН Гергана Козинарова. Бързо затопляне на времето започва още този петък, допълни тя. Очаква се събота да е слънчева, с максимални температури от 7 до 13 градуса. След това кратко затопляне температурите отново ще станат зимни. (Монитор)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама