НОВИНИ


Д-р Тренчев: Президентът мисли до понеделник, после - вето!

34 5386 09.12.2011
Д-р Тренчев: Президентът мисли до понеделник, после - вето!
д-р Тренчев

Г. Първанов изслушал синдикатите и намерил мотивите им за основателни. Затова щял да наложи конституционното си право на вето върху частта от закона за бюджет на ДОО, свързана с увеличаване на пенсионната възраст.



Президентът ще наложи вето върху Закона за бюджет на Държавното обществено осигуряване в частта му за увеличаване на пенсионната възраст, оповести веднага след срещата с държавния глава лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Тя продължи час и беше между Първанов и шефовете на двата синдиката и по думите на президента преди нея олицетворявала активния социален диалог. Синдикалистите предложили да се свика и Консултативен съвет за национална сигурност по социалните въпроси.

Президентът счете нашите мотиви за основателни и аргументирани и ще наложи своето конституционно право на вето върху тази част от закона, увери Тренчев. Самият Първанов щял да се произнесе най-късно до понеделник.

Пламен Димитров, лидер на КНСБ, потвърди в по-уклончив стил, казвайки дословно: У нас остана впечатление, че президентът ще наложи вето.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама