НОВИНИ


МВР работело против жертвите на Наглите

17 6832 18.12.2011
МВР работело против жертвите на Наглите
Красимир Цанев

Мишок, който като има силни хора край него, става плъх. Така студентът Илиан Цанев, една от първите жертви на Наглите, характеризира своите палачи в студиото на ТВ 7.


  

Младежът, който още не може да преодолее шока от 7-те седмици прекарани в плен, разкри, че в съдебна зала е познал гласа на един от тези, който го е държал в плен. Той каза, че все още няма представа къде са го държали, а контактите му с бандитите били словесно ограничени.

 

И до ден днешен не можем да намерим отговор на въпроса защо са белязали точно нас, защо нашият син беше определен за отвличане, попита в студиото бащата Красимир Цанев.

 

Според него най-жестокото било, че по време на съдебния процес срещу Наглите жертвите не виждали в очите им никакво разкаяние. Един от подсъдимите даже му махал и му се усмихвал.  

Подобно нагло поведение имали и някои от адвокатите на бандитите.

 

Красимир Цанев, който е сред учредителите на гражданското сдружение “Св.Георги”, обявило се в защита на жертвите на организираната престъпност, изрази убеждението си, че непосредствено след отвличането на сина му МВР не е работило в полза на жертвите, а е бездействало. Даже на моменти  е имал усещането на моменти, че работят и против тях. Цанев обясни, че още при първите показания, които е дал, е обяснил кои хора са били в момента на отвличането на сина му, но никой не се е заинтересувал от информацията му. По-късно посочените от него лица се оказват на подсъдимата скамейка.

 

Бащата разказа и за парадоксален случай, при който информирал разследващите от СДВР за грешки, които допускат наглите при опит да им бъде предаден откупа от 3 милиона. Тогава един от полицейските инспектори му отвърнал: Не се притеснявайте, следващия път те сигурно ще си коригират грешките и действията.

 

Сигурен съм, че от МВР е имало изтичане на информация към Наглите и затова имам много косвени доказателства, твърди Красимир Цанев.

 

Той е убеден, че обществото се осъзнава и рано или късно ще въстане срещу организираната престъпност и срещу пипалата, които тя е пуснала в различни сфери на обществото.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама