НОВИНИ


Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие

33 5307 28.12.2011
Цветанов: Не воюваме със САС, искаме ефективно правосъдие
Цветан Цветанов

Война между МВР и Софийския апелативен съд няма. Така лаконично коментира пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов последните случаи, в които заподозрените за палежите на коли в София бяха пуснати от Софийския апелативен съд с най-леката мярка – „подписка”.


 

Цветанов поясни, че работата по палежите не е спряла, защото включително и на 26 декември е имало нов опит за палеж на един автомобил. Вече има и заподозрени за палежите в кварталите „Владая” и „Люлин”.

Ние сме институции, които работят за обществото. Съдът е този, който трябва да отсъди справедливо и обективно, подчерта вътрешният министър, като  даде редица примери, в които МВР е събрало достатъчно доказателства за различни престъпления, които обаче съдът не е уважил, включително и по делото „Килърите”.

Не очаквайте от мен да коментирам всяко съдебно решение, призова Цветанов. По думите му, съдебната система у нас била функция от социално-икономическите процеси в България през последните 20 г. Той бе категоричен, че има изключително качествени съдии и прокурори.

Вътрешният министър коментира и някои вътрешнополитически теми.

 

Цветанов заяви, че ГЕРБ носи отговорността за днешното управление на страната, въпреки негативите, които трупа. Той обаче не взе отношение по изказването на зам.-председателя на ДПС Лютви Местан, че може да се наложи съставянето на кабинет на националното единство през 2012 г.

 

Ще работим активно за излизането от тежката финансова криза и да минимизираме последствията от дълговата криза, допълни Цветанов.

 

По думите му управлението в малцинство е трудно и усилията ще бъдат оценени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама