НОВИНИ


Светът се приготвя да посрещне Новата 2012 година

21 6412 31.12.2011
Светът се приготвя да посрещне Новата 2012 година

Пищни новогодишни тържества се подготвят във всички столици по света. Лейди Гага ще поздрави нюйоркчани , а новогодишен концерт-спектакъл „Сцена под звездите” очаква софиянци.



В Лондон над 250 хиляди души се очаква да наблюдават на брега на Темза фойерверките в чест на Новата година. В Ню Йорк Лейди Гага ще натисне копчето за спускане на огромното кристално кълбо на Таймс скуеър, предаде БТВ.

В Русия пък започна една от най-дългите празнични почивки на планетата. Официалните институции и повечето фирми в страната затварят за 10 дни. След посрещането на новата година, почивният маратон продължава с очакването на Рождество Христово.

Руската православна църква чества празника на 7 януари. Така руснаците ще идат на работа едва на 9 януари. Празничната серия в страната обаче ще завърши на 14 януари, когато се отбелязва така наречената Стара Нова Година по Юлианския календар.

За 13-та поредна година на площад „Княз Александър І” в София ще се състои Новогодишен концерт-спектакъл „Сцена под звездите”, съобщиха от Столична община. Новогодишното шоу ще започне в 22.30 часа и ще продължи до 1.30 часа на 1 януари. Водещи ще бъдат Мария Силвестър и Силвестър Силвестров. Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, група „ТЕ”, група „Ахат”, Миро, Дивна, Криско, Скилър, Лилана, естрадно-духов оркестър „Севлиево”, балет „Веда Джуниър”, фолклорен ансамбъл „Гоце Делчев” - София и DJ Станчо ще забавляват присъстващите на площада, както и зрителите пред екраните. БНТ ще излъчи на живо по „БНТ1” и „БНТ Свят” концерт-спектакъла.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама