TИЙН ТАЙМ


Българската Шехерезада е истинска магьосница

6 12192 04.01.2012
Българската Шехерезада е истинска магьосница
Десислава Димитрова-Шехерезада

Вдъхновителите й са Хари Худини, Дейвид Копърфийлд и Дени Лари.



Ju_19 Wink

Фокусите, магиите и илюзиите са притегателни за всички, независимо че има черногледци, които твърдят, че това изкуство било измишльотина. Твърди се, че Меката на илюзионното изкуство е американския град Лас Вегас, където работели едни от най-големите имена на магията.

У нас също има такива, а един от първите е Мистър Сенко, който започнал като метач в цирка, но независимо от това станал един от най-великите български факира, човекът, който пръв си свалил главата. Той е популярен и извън пределите на България - почетен член е на асоциациите на илюзионистите на Германия, Франция и САЩ.

В последно време страната ни се прочу и като родина на особено талантлива жена илюзионист. Фактът е впечатляващ, защото традиционно светът на магията минава повече за мъжки, когато става дума за спектакли и феставали. Нашето момиче обаче, което се казва Десислава Димитрова-Шехерезада, успя да пребори мъжете на Международен фестивал по магия в Белград миналата година, впечатли журито и публиката не само с ефектния си бял костюм, но и с уменията си да прави фокуси с въже. Така спечелила и първото място. Иначе е икономист, завършила е НБУ.



Първият си фокус тя прави едва петгодишна. Дебютира пред баща си, който също е известен илюзионист - Борислав Борисов, по-известен с Боби шоу. Тъкмо той я научил, че всяка магия се репетира пред огледало.

Самата Деси споделя в своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че вдъхновителите й са Хари Худини, Дейвид Копърфийлд и Дени Лари. Любимата й книга, естествено, е „1001 нощ”. Ние пък очакваме тепърва нейните успехи в магическото поприще. И както често казваме – запомнете това име.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама