НОВИНИ


Измишльотина е атентатът срещу израелски туристи у нас

9 5512 09.01.2012
Измишльотина е атентатът срещу израелски туристи у нас

Служители в Гранична полиция опровергаха информацията за пакет с взрив, открит в автобус, превозвал израелски туристи от Турция към български зимен курорт.


 

През последните дни израелски медии съобщиха, че на границата между Турция и България е било открито взривно устройство, поставено в автобус, и по този начин е предотвратен атентат срещу израелски туристи у нас. Според информацията разследването продължава, като се търси връзка с европейска терористична група, ръководена от базираната в Ливан организация "Хизбула".

Това стана повод шефът на управлението за сигурност към министерството на транспорта на Израел Дани Шенар да поиска засилени мерки за сигурност на самолетите, в които има израелски граждани.

По данни на израелското радио „Кол Израел" обаче са били открити девет подозрителни пакета край два автобуса с израелски туристи. При проверката не били намерени експлозиви и най-вероятно в тях е имало стоки, предназначени за контрабанда, съобщи Би Ти Ви.

Българските власти също увериха, че няма дори данни за подготвян терористичен акт у нас и гарантираха, че ако бъде получен конкретен сигнал, ще бъдат взети мерки. Премиерът Бойко Борисов пък се скара на медиите, че раздухват случая, което вредяло на туризма ни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама