НОВИНИ


Големия Маргин и Сако отново клиенти на прокуратурата

7 6332 09.01.2012
Големия Маргин и Сако отново клиенти на прокуратурата
Красимир Маринов - Големия Маргин

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение срещу Красимир Маринов -Големия Маргин, съобщиха от Прокуратурата.


  

Маринов е обвинен за това, че в периода август 2009 г. – май 2010г. в курортен комплекс „Слънчев бряг” е образувал и съвместно със Стефан Бонев (Сако) е ръководел организирана въоръжена престъпна група, създадена с користна цел да разпространява в страната наркотични вещества.

Предстои прецизиране на обвиненията на още 14 участници в организираната престъпна група. Разследването продължава.

През януари миналата година се разбра, че прокурорът от Софийската градска прокуратура Чавдар Ангелов е прекратил наказателното производство срещу Красимир Маринов - Големия Маргин за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици поради липса на достатъчно доказателства.

Ангелов беше наказан за това, че не е казал за прекратяването на колегите си от екипа, работещ по случая, и беше пратен временно да работи в районната прокуратура.

През юли Върховният касационен съд уважи искането на прокуратурата и възобнови разследването срещу Красимир Маринов-Големия Маргин за организирана престъпна група. От решението на ВКС стана ясно, че повод за предприетата от прокуратурата стъпка са показанията на трима анонимни свидетели.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама