НОВИНИ


Т. Младенов: Не ощетявайте държавните служители

13 5273 18.01.2012
Т. Младенов: Не ощетявайте държавните служители
Тотю Младенов

Ако бъде решено държавните служители да започнат да плащат личните си осигуровки, трябва да се намери механизъм за компенсиране на доходите им.



Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Това, което предлагат синдикатите и работодателите допълнително, две трети от него било напълно приемливо и трябвало да стане. Младенов каза, че вчера имал среща с министъра на правосъдието по отношение на това държавните служители сами да си плащат осигурителните вноски и нямало нищо лошо в това, стига да се намери компенсационен механизъм и да се увеличат с толкова и техните работни заплати, за да не бъдат ощетени.С криминализирането на укриването на осигурителни вноски ще има превантивен характер и контролът, който се осъществява сега от Националната агенция по приходите, от Главна инспекция по труда, от Националния осигурителен институт, ще доведе и до по-добри резултати, каза още Младенов.

През следващата седмица ще има заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще бъдат обсъдени петте наредби, свързани с приетите промени в Кодекса за социално осигуряване. Ще се дискутират и допълнителните предложения на синдикатите и работодателите за укрепване на пенсионно-осигурителната система и повишаване на приходите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама