НОВИНИ


"Атака 2" става "Първа България"

20 6608 19.01.2012
"Атака 2" става "Първа България"
Кирил Гумнеров

Нова партия стягат депутатите, отцепили се от “Атака” през миналата година. Бившите съпартийци на Сидеров обаче все още умуват какво име да й дадат - "Първа България" или "Нашата земя".



Това обяви основният инициатор на проекта Кирил Гумнеров, напуснал Волен Сидеров в средата на 2011, цитиран от Монитор.

 

Освен Гумнеров още поне 4-5 отлюспили се депутати щели да влязат в нова политическа формация, която ще бъде създадена до месец и половина.

 

Идеята е тя да се ръководи колективно от съпредседатели, които ще се сменят на ротационен принцип. Целта е да се избегне лидероманията, обясни независимият депутат и посочи тенденциите в бившата му партия.

 

Политическият наследник на „Атака” също ще наблегне на патриотизма, но без да се цели в електората на Сидеров. В основата щял да бъде евроскептицизмът. Поне в началото няма да се настоява за излизане на България от ЕС, а за равни права на страната ни с по-старите страни членки.

 

Според Гумнеров правилата в ЕС са несправедливи и умишлено се поставят неизпълними условия за усвояване на еврофондовете. Така всъщност България се превръщала в донор на останалите държави.

Припомняме, че още през миналата година се заговори, че след скандала в партията на Волен Сидеров не е изключено депутати, напуснали парламентарната група на партията,  да обмислят създаването на друг политически субект. Тогава обаче се спрягаха имената на евродепутатите Слави Бинев и Димитър Стоянов, които в изявления за медиите се въздържаха от коментар, но и не опровергаха тези слухове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама