НОВИНИ


М. Радева: Президентите много често се съблазняват

17 4819 20.01.2012
М. Радева: Президентите много често се съблазняват
Мира Радева

Когато се подадат на такива съблазни, обществената оценка спада. Президентът Петър Стоянов има най-висок среден рейтинг, той е бил най-популярният президент; Първанов има доста добри резултати през първия си мандат, но през втория обществената оценка за дейността му е много противоречива.



В президентството има отдавнашен спор за рейтингите на влизане и на излизане оттам, каза по ТВ 7 социоложката Мира Радева в коментар за насилието в рейтингите. Президентът Петър Стоянов има най-висок среден рейтинг, той е бил най-популярният президент, констатира тя. Никой не е имал подобен рейтинг, той завършва мандата си и с положителен рейтинг. Самият той обаче, чест му прави, не пожелава на никого толкова висок рейтинг заради времето, в което става това.

Първанов има доста добри резултати през първия си мандат, преди неговия край има добри връхни точки, докато във втория мандат обществената оценка за дейността му е много противоречива и тя има своите основания. По негово време е правителството с мандата на ДПС, а такива правителства по принцип не са харесвани.

Президентите много често се съблазняват от различни други възможности и когато се подадат на такива съблазни, обществената оценка спада. Във втория си мандат Първанов беше изключително включен в изпълнителната власт, а тя носи много негативи, обясни Радева.

При нас е невъзможно да има насилие над рейтингите, случвало ни се е да ни се сърдят, каза Радева и посочи като пример Ат. Семов, който им написал гневно писмо. Нашият публичен авторитет обаче зависи от това, което изчисляваме, защоти се тя.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама