НОВИНИ


Български автобус падна в пропаст в Турция, 4 загинаха, 27 ранени

11 6770 21.01.2012
Български автобус падна в пропаст в Турция, 4 загинаха, 27 ранени

Шофьорът изгубил контрол над возилото заради снежната покривка, вследствие на което автобусът се е преобърнал и паднал от 20-метрова височина край пътя.



Пътнически автобус, движещ се по направление Турция-България, катастрофира на няколко километъра преди граничния пункт Дерекьой в Турция, пише 24 часа. По данни на турската полиция, водачът на автобуса с регистрационен номер B 2130 KH е изгубил контрол над возилото заради снежната покривка, вследствие на което автобусът се е преобърнал и паднал от 20-метрова височина край пътя. Четирима от пътниците са загинали на място, а броят на ранените е 27. Турските медии съобщават, че 10 от ранените пътници са български граждани. Здравословното състояние на петима от ранените, които са настанени в болницата в Къркларели, е тежко.

 

По информация на Дарик автобусът е на варненската фирма „Нишикли Травъл". Един от загиналите е български гражданин, а друг с двойно - българско и турско. Другите двама са с турско гражданство, съобщи за Дарик говорителят на външното ни министерство Весела Чернева.

 

След катастрофата валията на Къркларели Мустафа Яман дойде на мястото на пътното произшествие. Катастрофата с пътническия автобус в Турция е станала около 12.00 часа на обяд, това съобщи по-късно за "Фокус" Илиян Янчев, кмет на община Малко Търново. Автобусът е пътувал по редовна линия Истанбул - Силистра. Инцидентът е станал на 16 км от Дерекьой - между Къркларели и село Дерекьой по пътя за турско-българската граница.

 

По-късно турската държавна телевизия съобщи имената на българските граждани, загинали при катастрофата Али Якуп Билал 64-годишен, Ведат Джан на 57 години, Айтен Биргюл на 53 години, Анъл Гюл на 10 години. Имената на загиналите български граждани са от турските им лични карти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама