НОВИНИ


Вестник "тръшнал" патриарх Максим измамно

14 6303 01.02.2012
Вестник "тръшнал" патриарх Максим измамно
дядо Максим

От Правителствена болница твърдят, че патриархът се чувства отлично.



Тъмножълт всекидневник почти изпрати в гроба патриарх Максим и изфабрикува "новина", сочеща края на земния му път, пише БЛИЦ. Напук на подзаглавието "Главата на църквата приет спешно в болница", позоваващо се на лекар от Правителствена болница, изпълнителният директор на здравното заведение доцент Любомир Спасов съобщил, че Максим е жив и здрав и не е в никакво критично състояние. "Звъняха ми много журналисти. Добре е всички да знаят, че патриархът се чувства отлично. През последната седмица дори не се е налагало да му бъдат правени прегледи", коментирал доц. Спасов.

"Критичното" състояние на Максим било отречено и от обкръжението му. "Патриархът на легло? Няма как да е истина, след като ежедневно го виждам как ходи из коридорите", казал цивилният секретар на Максим - Захари Желязков.

Спекулациите със здравословното състояние на патриарха се явяват закономерно около скандалите с досиетата на митрополитите, но всъщност той продължавал да изпълнява задълженията си дори на преклонната за мнозина 97-годишна възраст.

Съвсем скоро патриархът беше в Народното събрание, където лично благослови новия президент Росен Плевнелиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама