НОВИНИ


Строим и 3-ти, и 4-ти мост над Дунав

12 6059 02.02.2012
Строим и 3-ти, и 4-ти мост над Дунав

Съоръженията, планирани за района на Силистра и Оряхово, ще бъдат европейски проекти.



Тази година започва работата на експертите от Румъния и България по изграждането на трети и четвърти мост над Дунав. Това съобщи в интервю за Дарик посланикът на Румъния у нас Антон Пакурецу. Той уточни, че тези съоръжения, планирани за района на Силистра и Оряхово, ще бъдат европейски проекти.

 

„Вторият мост на Дунав е вече 70-80 процента готов, доколкото разбрах, така че сега вече не говорим какво става при Видин-Калафат, а говорим за трети и четвърти мост при Силистра-Кълъраш и Бекет-Оряхово", обясни посланикът на Румъния в София. Той припомни, че има политическо решение между двете страни за двата нови моста. Сега ще започне работата на ниво експерти, на терена, за да се види как по-бързо да станат тези проекти, посочи посланик Пакурецу.

 

Той обясни още, че трети и четвърти мост на Дунав между България и Румъния са заложени и в рамките на т.нар. Дунавска стратегия. Така че ние ги гледаме като европейски проекти - макар и двустранни в тях има европейска логика, допълни дипломатът. Тази година започвали проучванията от геофизическа гледна точка, свързани с двете бъдещи съоръжения.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама