НОВИНИ


Пак вдигат цените на тока и парното от 1 юли

0 5629 28.05.2007
Пак вдигат цените на тока и парното от 1 юли

Незначително увеличение на цените на електроенергията и топлоенергията за бита се очаква от 1 юли 2007 г. Това прогнозира проф. Константин Шушулов, председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) след обществено обсъждане на регулатора.


Според данните от подадените заявления на енергийните дружества, постъпили в ДКЕВР, не би следвало да се очаква промяна в цените за битовите крайни потребители на топло и електроенергията с повече от 1-2%, уточни още проф. Шушулов.
Повишаването на цените на вносните и местни въглища, промяната на цената на природния газ, увеличаване материалните активи на дружествата в енергийния сектор и затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй” са основните предпоставки за промяна в цените за крайните потребители.
Очаква се новите цени да влязат в сила от 1 юли тази година.
Във връзка с предстоящата либерализация на енергийния пазар от 1 юли ДКЕВР ще утвърди задължителна квота за продажба на електроенергия, с което ще се гарантира максималната защита на битовите потребители. Това решение на комисията ще позволи да се запази регулирана цена на електроенергията за битовите крайни потребители. „ФН”
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама