НОВИНИ


Спряха движението на МПС към Турция

12 6165 06.02.2012
Спряха движението на МПС към Турция
залетият участък към турската граница

Наводнен участът от пътя близо до ГКПП Капитан Андреево стана причина временно да се спре движението на всички видове автомобили.


 

 

    Бедствено положение е обявено и в община Свиленград със заповед на кмета Георги Манолов. Причината е повишеното ниво на река Марица с над три метра заради обилните валежи и преливащи язовири по течението й. Сутринта водата е започнала да прелива по крайбрежните улици „Граничар" и „Крайречна" и в квартал „Гебран". В общината действа кризисен щаб и са предприети мерки за справяне със ситуацията в града и заплашените села Генералово и Капитан Андреево.

 

Междувременно движението на всички пътни превозни средства към турската граница бе временно спряно. 300 метра участък от главния път Е-80, между село Капитан Андреево и граничния контролно-пропускателен пункт, е залят от придошлите води на река Каламица, приток на р. Марица. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Засега нивото на водата е около 20 см, но бързо се покачва. Затова леките автомобили, пътуващи по това направление, се пренасочват към ГКПП – Лесово.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама