НОВИНИ


Фандъкова: Чистим и след 1/2 час пак натрупва

31 5348 07.02.2012
Фандъкова: Чистим и след 1/2 час пак натрупва
Йорданка Фандъкова

Сериозни проблеми имало на Северната дъга и район Нови Искър.



Фирмите имат задачата на терен да са всичките им снегорини и цялата снегопочистваща техника, има достатъчно смеси по техни уверения, ще контролираме. Следим ги и когато не си изпълняват ангажиментите, ги санкционираме и съответно не плащаме за свършена работа, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Ситуацията е сложна, да си поставяме реалистични задачи, не трябва да допуснем градът да бъде затворен в по-голямата си част. Насочваме усилия и ресурс там, където има сериозни проблеми в случая към Северната дъга и район Нови Искър, каза още тя. Всички райони на столицата имали кризисни щабове, ръководени от кметовете.

За момента не се налага затваряне на училища.

Фандъкова била на терен от няколко часа вече и виждала, че когато се почисти едното платно в едната посока след половин час то отново се заснежавало.  И работниците на фирмите също били на терен и имали задачата да почистват приоритетно спирки, подлези и тротоари, които са общинска територия. Фандъкова призова хората да почистват тротоарите пред офиса или магазините си, за да няма заледяване.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама