НОВИНИ


Станишев установи, че с. Бисер било тежка държавна диагноза

117 8401 07.02.2012
Станишев установи, че с. Бисер било тежка държавна диагноза
С. Станишев

Закриването на Министерство на извънредните ситуации пък било грешка. Сега се действало пожарно и се правел опит да се прехвърли топката от една институция на друга.



Ситуацията в село Бисер е тежка диагноза за състоянието на държавата и нейната възможност да реагира, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев и изрази съболезнования и съчувствия към пострадалите. Той обаче благодари на военните и на Гражданска защита за работата им. Необходима била парламентарна комисия, за да се проучат фактите около инцидента и да се набележат мерки за предотвратяване на други подобни случаи. 

 

През пролетта предстои снеготопене, необходима е организация още отсега, за да не се окажем пак изненадани от подобни инциденти, каза още лидерът на БСП и установи, че системата за наблюдение и за ранно уведомяване не функционирала добре. Закриването на Министерство на извънредните ситуации беше грешка, смята той.  Когато то функционирало, имало ясно разписани отговорности, а сега се действало пожарно и се правел опит да се прехвърли топката от една институция на друга.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама