НОВИНИ


Й. Фандъкова: В София виждаме сняг, който не е валял с години

21 6016 09.02.2012
Й. Фандъкова: В София виждаме сняг, който не е валял с години
Йорданка Фандъкова

Малки улици се почистват непрекъснато, но частично, защото цялата техника е насочена към улиците с масова градски транспорт.



Район Витоша е най-тежкият район тази зима, както и Нови Искър, обяви по ТВ 7 столичният кмет Йорданка Фандъкова. Хора са закъсали по хижи на Витоша, правят се пробиви с техника дотам; следим ситуацията, очаква се и нов сняг.

В София виждаме сняг, който от години не е валял. Нашата основна задача в момента е градът да остане проходим при зимни условия. Основната задача за нас беше да не допуснем градският транспорт да спре.

Малки улици се почистват непрекъснато, но частично, защото цялата техника е насочена към улиците с масова градски транспорт. Тротоари се почистват, но там акцентът е върху спирките. От вчера започна извозването на сняг, преместваме го от града на Враждебна, защото е примесен със соли и не трябва да попада в реките и каналите. Ще работим активно през нощта. В синя зона се работи преди всичко ръчно заради спрелите автомобили, добави тя. Фандъкова изрази недоумение от непочистените тротоари пред големи банки и фирми.

Има 5 общински язовира на територията на СО; 3 са действащи, приветствам решението да има един контролиращ орган за тях, който да ги източва, независимо чии са те. Язовир Мрамор вече бил ремонтиран, обясни тя.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама