СВЯТ


Сайт за оплаквания от българи и румънци създадоха в Холандия

9 6244 10.02.2012
Сайт за оплаквания от българи и румънци създадоха в Холандия

Крайнодясната холандска Партия на свободата създаде сайт за оплаквания от източноевропейци.



В него специално се акцентира на поляци, българи и румънци. В сайта се дава възможност за оплаквания от всякакъв характер - дали холанските граждани са загубили работата си заради източноевропейци, дали са жертва на престъпление или дори дали имигрантите изхвърлят неправилно боклука си.

Румъния и Полша вече официално реагираха на провокацията и протестираха пред холандските власти. На нидерландския посланик у нас също бе заявено, че такова поведение не може да толерира.  

Партията на Хеерт Вилдерс е коалиционен партньор в правителството на Марк Рюте, което ни спъва за присъединяването ни към Шенгенския договор. Тя е известна, както със своята ненавист към мюсюлманите, така и към всякаква форма на евроинтеграция. През 2008 г. нейният лидер създаде филма „Фитна”, който представя исляма като религия на насилието и тероризма. През лятото на миналата година бе оправдан по дело за насаждане на расова омраза, след като бе сравнил исляма с нацизма. Преди два месеца Партията на свободата дори лансира идеята за отказ от еврото и връщане към гулдена.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама