БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Борисов се врече, че данъците няма да се пипат

60 5696 10.02.2012
Борисов се врече, че данъците няма да се пипат
Б. Борисов

Премиерът казал на колегите си от ЕС, че България няма да подпише подобен документ хармонизация на данъчната политика в ЕС.



България няма да поема ангажименти за хармонизиране на данъчната си политика, категоричен беше премиерът Бойко Борисов в НС. Той отговори на питане от съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров за  намеренията на правителството да координира данъчното облагане.

 

Координация по въпросите на данъчното облагане не предполага хармонизация на данъчната политика, а цели съвместно решаване на проблемите с данъчни измами и вредни практики, а не уеднаквяване на ставките, обясни Борисов и добави, че в пакта Евро +, към който страната ни се е присъединила, пишело ясно, че прякото данъчно облагане си остава национален прерогатив.

 

Уверявам ви, че правителството ще продължи твърдо да отстоява позицията, България по никакъв начин да не подкрепя участие в договорености, които предполагат хармонизиране на данъчните ставки. Той казал на колегите си от ЕС, че България няма да подпише подобен документ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама