НОВИНИ


СДС обвиниха шефката на НЗОК че взела 30 000 лв, тя отрича

33 6064 15.02.2012
СДС обвиниха шефката на НЗОК че взела 30 000 лв, тя отрича

Директорът на НЗОК Нели Нешева и нейният заместник Мариана Василева са си раздали бонуси за над 50 000 лева.



Това обявиха от СДС, предаде Дарик радио. Според документи, с които партията разполага, Нешева и Василева са се възползвали от възможността да си определят допълнителни възнаграждения за 2011 г. в размер на 1.5% от събраните глоби от Националната здравно осигурителна каса, които надвишават 2 млн. лева. Така Нешева си е разписала бонус от над 30 000 лева, а Василева от 22 000 лева.

 

СДС изнесоха информация, според която здравната каса и Министерство на здравеопазването са раздали бонуси за близо 10 млн. лева през изминалата година.

 

Значителна част от министерствата пък отказват да дадат информация за методиката и размера на раздаваните допълнителни възнаграждения с аргумента, че това е лична информация. "Неморално е във време на икономическа криза и време, в което премиерът и членове на кабинета отправят апели за всякакъв вид икономии, под масата министерствата и шефовете на ведомствата да си раздават такива средства", коментира депутатът от СДС Димо Гяуров.

 

Не отговаря на истината твърдението, че д-р Нели Нешева е получила 30 000 лв. като допълнително възнаграждение през 2011 г., се посочва в официално съобщение на пресцентъра на НЗОК.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама