НОВИНИ


За над 1 милион лв са щетите в Поморие

4 6038 15.02.2012
За над 1 милион лв са щетите в Поморие
бурята в Поморие вдигна колосални вълни

Ще са необходими средства и за изграждането на защитна стена на рибарското пристанище.



На повече от 1 млн. лева възлизат щетите, които морето нанесе в община Поморие. Пораженията са не само върху дигите, пострадали са и много заведения. Критичните места са овладени, но в района на Ахелой се е активизирало голямо свлачище, съобщава бургаският сайт Gramofona.com.

Пускаме доклад до Комисията по бедствията и авариите, защото има опасност от срутване на пътя, коментира  кметът на община Поморие- Иван Алексиев. Назначено е и денонощно наблюдение на микроязовирите в района и на Поморийското езеро.

Езерото беше замръзнало, но заради по- високите температури в момента има опасност нивото на водата да се повиши, допълни още Иван Алексиев. От общинската администрация подготвят необходимата документация и ще поискат помощ от държавата, за да се справят с нанесените щети. Ще са необходими средства и за изграждането на защитна стена на рибарското пристанище.

 

При посещението си в Поморие министър- председателят Бойко Борисов обеща на рибарите, държавата да отпусне 600 000 лева за съоръжението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама