ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Адриано Челентано обсеби с политически проповеди фестивала в Сан Ремо

7 8760 15.02.2012
Адриано Челентано обсеби с политически проповеди фестивала в Сан Ремо

Откриването на 62-то издание на музикалния фестивал в Сан Ремо е обект на остри критики в италиански медии заради изявите на Адриано Челентано в ролята на пеещ конферансие, съобщава БТА.


"Фестивалът започна с проповед на Челентано. Певците останаха на заден план и с право се ядосаха", пише всекидневникът "Джорнале". Според Челентано, разказва по-нататък вестникът, светът е загробен от егоизма на банкерите, от свръхбързите влакове, от Меркел и Саркози, които налагат на Европа да им купуват оръжието и танковете.

 

Адриано изпадна в мистична криза и изнесе проповед на проповедниците, като атакува свещениците, че не са способни да разговарят с бедните и да им внушават крайната цел, за която сме родени - Рая. Упреци бяха отправени към издания като "Авенире" (официален всекидневник на Конференцията на италианските католически епископи) и "Фамилия кристияна" (най-тиражирания католически седмичник) с призив те да бъдат закрити заради лицемерие.

 

"След този хаотичен изблик Челентано се върна с песента "Чужденецът" към братството, евангелието, Исус и самаряните", пише "Джорнале". Показателен е също портретът на Челентано, който поднася известният коментатор Марчело Венециани.

"Отдавна е навършил 70 години, задавя се от пари, живее в околностите на Милано в дворец с парк и басейн, има малко коса и голям клан, женен е за красива жена бивша актриса, навремето свиреше на китара, но все още епизодично пее, смята се за Господ, гледа да се хареса на околните и държи да диктува законите на телевизията. Не става дума за Берлускони, а за Челентано и неговото възнесение на Сан Ремо," изтъква коментаторът.

 

"След като спаднаха успехите му, премина от песента към проповедта и се превърна в екологически непоносим теолог на самия себе си. Предпочитам Адриано, който пее, пред Челентано, който говори. Пеещият Адриано разпалва сърцето, говорещият Адриано угасява мозъка", заключава Венециани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама