НОВИНИ


ДСБ към кабинета: Моментално преговаряйте с Газпром да намалят газа с 10%

255 16960 20.02.2012
ДСБ към кабинета: Моментално преговаряйте с Газпром да намалят газа с 10%

Така направили и други европейски страни, предупредиха тъмносините. те установиха, че по въпроса „Лукойл" и „Нефтохим" правителството абдикира.



ДСБ ще предложи на правителството незабавно да започне преговори с „Газпром" за намаляване на цените с поне 10 %, както направиха други европейски страни, съобщи Димитър Бъчваров от ДСБ на брифинг в централата на партията, известява news.bg. Той е категоричен, че трябва да се направи обратното на това, което преди време Румен Овчаров направи, по отношение на горивата.Според коментара на Бъчваров по въпроса „Лукойл" и „Нефтохим" правителството абдикира. Той почерта, че рязкото повишение на цените се дължи основно на базисните цени на течните горива, които не кореспондират с международните цени.

Той припомни, че наскоро ДСБ предложи премени в Закона за защита на конкуренцията и изтъкна, че те, ако бъдат приети, ще въведат прозрачност в ценообразуването, както и защита на потребителите от монополите. Бъчваров е категоричен, че трябва да се противодейства на сегашния ценови скок, който е при най-тежката безработица, икономическата криза и тежките зимни условия.

 

Синята коалиция отново иска промени в Конституцията. Този път поводът е междинният доклад на Европейската комисия, поясни Светослав Малинов от ДСБ. Според оценките в доклада има тенденция на влошаване отношението към България и се очаква следващият доклад да е още по-критичен, отбеляза Малинов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама