НОВИНИ


Л.Павлов: "България днес" не спазва етичния кодекс

53 7102 22.02.2012
Л.Павлов: "България днес" не спазва етичния кодекс
Любомир Павлов

Вестник ”България днес” не винаги спазва правилата на етичния кодекс на журналистите със своите публикации, затова той не е член на Съюза на издателите. Когато изданието коригира поведението си, може да бъде прието в Съюза.


  

Това призна по Би Ти Ви председателят на Съюза на издателите Любомир Павлов, който е и един от издателите на “България днес”, както и на печатните медии на бившия германски концертн ВАЦ у нас.

 

Плавлов беше в студиото на Би Ти Ви, за да опровергае обвинения, че е избран за председател на издателския съюз със заплахи и натиск, оказвани срещу юриста Тодор Батков. Обвиненията му бяха отправени в същото студио от шефа на новия издателски съюз Валери Запрянов. Павлов обяви, че думите му са били неверни и некоректни и предупреди, че ще се видят в съда.

 

В ефира по телефона се включи и самият Валери Запрянов, който обясни, че е допуснал грешка и не Любомир Павлов, а съдружникът му Огнян Донев е заплашвал Батков.

 

Павлов обясни още, че в техния съюз членували само печатни медии, а в алтернативният съюз участвали също радиа, електронни сайтове, разпрастранителски фирми и PR агенции.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама