НОВИНИ


Не пипайте ДДС-то за лекарствата, зове М.Стоянова

150 5851 23.02.2012
Не пипайте ДДС-то за лекарствата, зове М.Стоянова
Менда Стоянова

Менда Стоянова се обяви против идеята за намаляване на Данък добавена стойност за лекарства. Според председателя на бюджетната комисия към парламента това няма да доведе до поевтиняване, а и ще се наложи вдигането на други данъци.


 

"ДДС-то е основният приходоизточник. Ако ние тръгнем да намаляваме ставките на ДДС на една или друга стока, означава, че трябва да търсим компенсиране на приходите от други данъци", посочи тя.

 

По думите й приходите в бюджета трябва да се гарантират и те се гарантират от данъци. Различните ставки на ДДС за съжаление водят до неравнопоставеност на различните браншове, до изкривявания, поясни тя.

 

"Ние имаме един такъв пример с туризма. Какъв беше резултата от това - понижаване на цената на туристическата услуга, развитие на туристическия бранш в подходяща посока? Всички ние знам резултата. Аз категорично смятам, че намаляването на ДДС в една или друга стока в никакъв случай не водят до намаляването на цената за потребителите и не смятам, че това е правилния път", обоснова се Менда Стоянова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама