НОВИНИ


Сините искат досиетата на кредитните милионери в НС

38 6078 23.02.2012
Сините искат досиетата на кредитните милионери в НС
Иван Костов

Синята коалиция внесе в Народното събрание допълнение към Закона за досиетата, което да позволи да се отворят досиетата на кредитните милионери, съобщиха от пресцентъра на ДСБ.


 

В проектозакона за изменение и допълнение на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия в чл. 9, се създава нова т. 3 със следното съдържание: “3. разкрива и обявява имената на лица, които са посочени, като длъжници в бюлетина по чл. 3, ал. 2 от Закона за информация , относно необслужвани кредити, за които е установена принадлежност към органите по чл. 1.”

 

Останалите точки съответно се преномерират.

 

Чл. 26, ал. 1, т. 4 придобива следната редакция: “4. лица, които са посочени като длъжници в бюлетина по чл. 3, ал. 2 от Закона за информация, относно необслужвани кредити. Обект на проверка са еднолични търговци, управител/и и членове на управителен или контролен орган на дружества към момента на теглене на кредита.”

 

"Голям обществен интерес предизвикват хората, забогатели през кредити – т.нар. кредитни милионери. Тяхната зависимост и връзки с бившия репресивен апарат на комунистическата държава трябва да стане част от закона, за да може Комисията да извърши необходимата проверка", посочват от Синята коалиция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама