БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Поскъпването на храните продължава

3 6070 26.02.2012
Поскъпването на храните продължава
снимка: Булфото

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се повиши тази седмица от 1,474 пункта до 1,503 пункта, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.



Оранжерийните краставици поскъпват с 12,8% - до 3,35 лева за килограм, а оранжерийните домати са с 1,4 на сто по-скъпи и се търгуват по 2,14 лева за килограм.

 

Цената на зелето се повишава с 15,4 на сто - до 0,60 лева за килограм на едро. Българските картофи се продават по 0,43 лева за килограм, с 0,01 лева повече от миналата седмица. Вносните картофи се продават по 0,46 лева за килограм.

 

Портокалите поевтиняват с 0,01 лева до 0,93 лв./кг, а цената на лимоните пада с 0,02 лева - до 1,22 лева за килограм. Цената на мандарините се увеличава с 3,1 на сто - до 1,31 лв. за килограм. Ябълките, родно производство, поскъпват с 6,3 на сто до 1,01 лева за килограм. Вносните ябълки се продават по 1,08 лева за килограм.

 

Кравето сирене поскъпва с 0,6 на сто и се продава по 4,91 лв./кг., а кашкавалът тип "Витоша" се търгува без промяна - средно по 10,38 лв./кг.

 

Олиото поскъпва с 0,4 на сто до 2,39 лева за литър, а яйцата поскъпват с 0,02 лева и се продават по 0,25 лева за брой. Каймата се продава - по 4,83 лева за килограм.

 

Захарта поевтинява с 0,01 лева до 2,12 лева за килограм. Брашното тип "500" се търгува по 0,88 лева за килограм.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама