АРТ ДЖУНГЛА


Проф. Вучков стана Доктор хонорис кауза на ВМА

44 7024 27.02.2012
 Проф. Вучков стана Доктор хонорис кауза на ВМА
Юлиян Вучков

“Благодаря ви за тази изключителна чест. Дано да я заслужавам", развълнува се професорът и съобщи, че сам той не се възприемал като извънземно светило. Той на свой ред произнесе слово за оказаната му чест: “ВМА се оказа не само армейски, но и национален, общобългарски източник на здраве и повече радости.


Аз се прекланям пред вашата професия и смятам, че тя трябва да бъде най-възнаградената, най-почитаната, защото ние се нуждаем от вашето лекарско одобрение, че трябва да се грижим за себе си".

Проф. Вучков определи българските лекари като истински чудотворци: “Отдавам ви чест заради доказаната способност да съществувате повече за другите, отколкото за себе си. Винаги ще давам път да минете пред мен – защото се отказвате от много удоволствия и живеете с чуждите страдания. Вие сте победили егоизма и сте по-човечни и от останалите човеци, защото рискувате собственото си здраве. Нерядко спасените от вас стават по-добри хора – по-добри, отколкото преди да застанат пред вас. Защото раздялата с болестта много често облагородява човека, прави го по-щедър, по-добър и по-отзивчив към страдащите”.

Професорът съобщи, че сам той не се възприемал като извънземно светило, но приема почетната титла Доктор хонорис кауза като стимул да бъде още по-полезен за обществото.

Даваме тази награда не за това, което сте направили досега, а за това, което ще направите в бъдеще за нас, за пациентите и за цяла България, отговори му директорът на ВМА генерал Стоян Тонев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама