АРТ ДЖУНГЛА


Киркоров чист като сълза, имал права над авторските песни

16 7282 28.02.2012
Киркоров чист като сълза, имал права над авторските песни
Филип Киркоров

Юристите на руската мегазведна Филип Киркоров разполагат с документи, доказващи правата на изпълнителя върху песните на български композитори. Това съобщи руската агенция ИТАР-ТАСС.


 

Скандалът с  Филип Киркоров, който е роден в България, избухна миналата седмица, след като стана ясно, че петима родни композитори сезираха българската прокуратура за системно нарушаване на авторските им права върху песни. 

В съобщението на пресслужбата на Киркоров се казва: "Юристите ни намериха договори, потвърждаващи правата на Филип Киркоров върху тези песни. Скоро документите ще бъдат предадени на съответните органи".

Според представител на певеца той все още не е получил иска на музикантите от България, които заведоха дело срещу изпълнителя.

Българските композитори Александър Савелиев, Александър Бръзицов, Димитар Пенев, Иван Пеев, Найден Андреев и Александър Бръзицов заведоха дело срещу родената във Варна звезда на руската музика. 

Те смята, че Киркоров е изпълнявал техни песни - "Плюс и минус" на Савелиев, "Детски спомен" на Пенев, "Изповед" на Пеев, "Звездна фантазия" на Андреев и "Среща" на Бръзицов, без разрешение на авторите и не плащал съответните хонорари.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама