НОВИНИ


Костов поиска оставката на шефа на КЗК

68 6616 29.02.2012
Костов поиска оставката на шефа на КЗК
Иван Костов

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов поиска оставката на шефа на КЗК Петко Николов. Причината е продължаващият ръст в цените на горивата у нас.



2,65 лв. струва дизелът в една от най-богатите страни – Франция, където средните доходи са 7 пъти по-високи, отколкото в България, коментира с изумление синият лидер. В същото време на родните бензиностанции дизелът се прадава за 2,70 лева литъра.

 

Костов каза, че преди 11 месеца сините сезирали КЗК за монопола на пазара на горива. Резултат няма, но протестите продължават.

Не е валидна и тезата, че се отчитат международните цени по простата причина, че ако се отчитаха поне щеше да е по-ниска цената на дизеловото гориво, отколкото във Франция, подчерта Костов.

 

Ще потърсим всички парламентарни средства да принудим КЗК да си свърши работата, да не се държи като академичен орган, а да защитава българския потребител, категоричен бе синият лидер.

Докато тези цени стоят на монополно високо ниво, фалират частните, семейните малки средни фирми в страната, смята Костов. Това е изцяло в противоречие на обявената от ГЕРБ политика за подпомагане на малкия, семеен и среден бизнес. Затова сините ще настояват за оставката на това ръководство на КЗК", обяви лидерът на ДСБ.


Иван Костов изрази надежда, че ГЕРБ ще подкрепи предложенията на сините за изменение на Закона за защита на конкуренцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама