НОВИНИ


Цветанов: Не можем да сложим полицай на всеки етаж в общежитията

37 5730 02.03.2012
Цветанов: Не можем да сложим полицай на всеки етаж в общежитията
Цв. Цветанов

Опозицията винаги иска оставките на тези, които представляват някакъв интерес, разясни вътрешният министър.



Когато сме имали лавинообразно регистриране на престъпност, не сме имали лавинообразно правораздаване, усещането за безнаказаност остава у всички подрастващи, обяви по БНТ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и добави, че в годините на прехода имало забавяне на мотивите по присъди с години. Когато няма правораздаване, тези, които са извършили тези престъпления, правят същото, с по-голяма острота, каза министърът. Това било комплексен подход и трябва да бъдат ангажирани медии, общество, институции, неправителствени организации.

Не можем да сложим полицай на всеки етаж в общежитията, но трябва да бъдем активни като родители и граждани, каза Цветанов по повод случилото се в Студентски град. Този инцидент трябва да заостри вниманието на цялото общество.

Тези деца формираха своите ценности от улицата с бухалки, мутри, наркотици, проститутки, обясни той. Основната вина се падала на всички институции през годините, които са имали отношение към генерална превенция.

Заради всичко, случило се в първите 24 часа, прокурорът счел, че задържаният студент Илко Радев от Добрич е нанесъл смъртоносната прободна рана на Марио Данчев. Ще има и допълнителни експертизи, за да се установи това, каза още Цветанов.

Моята оставка много пъти е искана от опозицията, но опозицията винаги се стреми към оставките на тези, които представляват някакъв интерес за тях, обясни вътрешният министър.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама