НОВИНИ


Затварят 3 големи софийски булеварда за цялостен ремонт

3 5230 02.03.2012
Затварят 3 големи софийски булеварда за цялостен ремонт
Общината обещава нова настилка, тротоари, лампи, светофари и пешеходни пътеки

През лятото подхващат "Мария Луиза", "Бъкстон" и "Черни връх". Спешно кърпене на големите дупки в целия град започва от понеделник.



Три чисто нови булеварда ще има София през лятото. Булевардите "Мария Луиза", "Бъкстон" и "Черни връх" ще бъдат затворени за цялостен ремонт. Това означава, че те ще имат нова настилка, тротоари, лампи, светофари и пешеходни пътеки. В момента и трите шосета са частично затворени заради ремонти, съобщава Стандарт.

Под бул. "Бъкстон" се изгражда канализация и водопровод, при "Мария Луиза" и "Черни връх" пък се строи метрото. "След края на строежите на канализацията и метрото ще сменим всичко от асфалта до лампите, така както миналата година направихме с бул. "Ломско шосе", обясни за "Стандарт" зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Изцяло преасфалтирани и обновени ще са също участъците на бул. "Мария Луиза" от Надлез "Надежда" до Лъвов мост и "Черни връх" от хотел "Хемус" до бул. "Джеймс Баучер".

Още от понеделник пък Столична община започва спешно кърпене на големите дупки в целия град. Ще се тръгне от центъра към кварталите и спешно ще се попълнят ямите, показали се след топенето на снега. "Като шофьор мисля, че тази година са се отворили повече дупки заради снежната и студена зима", призна Христов. И обясни, че основната причина е в голямо количество соли против заледяване, които са се изсипали по асфалта. "Най-големите щети по настилките обаче нанася рязката смяна на температурите", допълни заместникът на Йорданка Фандъкова. Той допълни, че ями няма само по бул. "България" и "Ботевградско шосе", където настилките са в по-добро състояние.

Попълването на дупките този месец ще се прави със студен асфалт. "Интензивните ремонти ще започнат с пълна сила едва когато времето окончателно се оправи и снегът се стопи изцяло", каза още Христов. Температурите трябва да са над 5 градуса, а улиците да са сухи. Все още не е ясно колко квадратни метра ще трябва да се кърпят. "Това ще стане ясно едва към края на април, когато приключат спешните ремонти", обясни Христов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама