НОВИНИ


Делото срещу Цветанов тръгва през април

27 5916 06.03.2012
Делото срещу Цветанов тръгва през април

Делото за клевета, заведено от председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова срещу вицепремиера Цветан Цветанов, е насрочено за април. Това заяви председателят на Районния съд в Пловдив Веселин Хаджиев, цитиран от БНР.


 

Има разпореждане на председателя на съда, т.е. мое, с което е образувано производството и делото е насрочено. Избран е съдия-докладчик на случаен принцип чрез софтуерния продукт на ВСС. В момента обаче точна дата не мога да ви кажа, съобщи съдия Хаджиев.


Той подчерта, че това дело е като всички останали и гарантира, че ще бъде гледано обективно,  в съответствие с разума на закона.


Припомняме, че през февруари председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова заведе дело за клевета срещу Цветан Цветанов. Тъжбата, внесена от Тодорова в Районния съд в София, е на основание изявления на  министър Цветанов, с “неверни и позорящи я твърдения, че работи в услуга на организираната престъпност, защото е забавила с три години мотивите към осъдителната присъда на Васил Маникатов, когото вътрешният министър определя като ключова фигура на европейския наркопазар”.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама