НОВИНИ


Червеният Миков се нахвърли на Цветан Цветанов

33 5355 07.03.2012
Червеният Миков се нахвърли на Цветан Цветанов
М. Миков

Цветанов системно насаждал недоверие в съдебната власт, твърди Михаил Миков.


С публичните си изказвания вътрешният министър Цветан Цветанов системно насажда недоверие в съдебната власт, съобщи в НС депутатът от БСП Михаил Миков. В последните две години и половина е наложен политически натиск върху съдебната система, което засяга сериозно авторитета на съда в България, установи Миков.

Според него това поведение на вътрешния министър било недопустим опит за въздействие върху вътрешното убеждение на съдиите, което подкопава фундамента и принципите на правовата държава, заяви Миков.

Ескалацията на арогантността на вътрешния министър достигна своя апогей с обвиненията към председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, за това, че обслужва интересите на организираната престъпност, че умишлено забавя дело за изнасилване на две момичета, каза Миков. По-късно се разбра, че става въпрос за забавяне във фазата, за която отговаря държавното обвинение, а не съдът. Това изказване провокира справедлива ответна реакция на магистрата. Безпрецедентен случай в българската история е магистрат да съди за клевета член на кабинета, определи Миков.

Бившият вътрешен министър Миков, който е считан за един от най-слабите ръководители на ведомството през последните 22 години, не каза и дума за извинението на Цветанов, което той отпреви само преди ден към българските съдии. Цветанов каза, че не е искал да обиди магистратите, а е имал предвид отделни случаи. Има съдии, които петнят името на съда, така както има служители на вътрешното министерство, които петнят името на МВР, заяви буквално Цветанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама