НОВИНИ


Решено: Влизаме в Шенген през септември

15 7673 09.03.2012
Решено: Влизаме в Шенген през септември

Министър Цветанов осведоми, че след заседанието на Съвета на вътрешните и правосъдните министри в ЕС нямало абсолютно никакви възражения от страна на участващите в дебата и изрази надежда през септември България и Румъния да се присъединят към Шенген на двуетапен режим.



България и Румъния ще влязат в Шенген през септември, като това ще стане на два етапа, обяви вицепремиерът Цветан Цветанов след заседанието на Съвета на вътрешните и правосъдните министри в ЕС.

Основна тема на срещата е било приемането на заключения по процедурите, свързани с прилаганите мерки в зоната. Изключително важно бе, и то намери отражение в заключенията, че през септември трябва да се изпълни взетото в началото на март решение от Евросъвета, посочи Цветанов.

Припомняме, че по време на полско председателство на ЕС беше предложен компромисен вариант, според който предвиждаше България и Румъния се предлагаше да влязат в Шенген първо с въздушните и морските си граници, а по-късно и изцяло. Сега Цветанов каза, че нямало абсолютно никакви възражения от страна на участващите в дебата и изрази надежда през септември България и Румъния да се присъединят към Шенген на двуетапен режим. През следващите няколко месеца трябва да се положат максимални усилия това да се случи, добави той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама