АКТУАЛНО


Полицай на смъртен одър, пребит от охрана на олигарх

37 18449 09.03.2012
Полицай на смъртен одър, пребит  от охрана  на олигарх

МВР гузно мълчи без коментар за колегата си офицер от столичното 4-то РПУ. За седмица втори софиянец бере душа, след кървава свада в бар. След инцидента с Багата и 41-годишен полицай лежи на смъртен одър.


Той бе грозно пребит в края на миналата седмица след полунощ пред бар „Текила” в центъра на София. Полицаят е с разбит череп, а шансовете му оцеляване са малки, казват от „Пирогов”. Побойникът се оказа човек от личната охрана на сина на известния български олигарх Георги Самуилов. Твърди се, че наследникът на милионера Младен е пратил охраната си, да накаже полицая, който си позволил да танцува пред сепарето на „маминото синче”. Когато ченгето Цветан Младенов излязъл навън пред заведението заедно с приятеля си-съученик, който живеел в чужбина, един от охраната на младия бос – Цветан Петров, го нападнал отзад и с три премерени удари в главата го повалил на земята. Един от ударите е
разцепил черепа на полицая от челото до тила  а когато паднал на земята, си ударил главата в тротоарните плочи, след което изпаднал в кома. Продавач от магазина за пури точно до входа на бара го е видял и се е обадил на телефон 112. Цветан лежал на плочките цял час, докато дойде линейка. Тя обаче не била подходящо оборудвана и чакали още 15-тина минути втора кола.

Отмъщението дошло заради факта, че полицаят танцувал пред сепарето на компанията на Младен Самуилов. Там била и приятелката на Младен – Руми Пеева. Малко след това полицаят тръгнал от заведението и тогава Младен наредил на охраната си да го „поступат”. Служителят на Четвърто РПУ бил проследен от гарда Цветан Петров. Едва ли обаче прокуратурата и разследващите от сектор „Убийства в СДВР ще могат да накарат някой от обкръжението на Младен Самуилов
да си признае за нареждането на боса Полицаят Цветан Младенов е бил приятел на бащата Георги Самуилов и вероятно затова  е отишъл към сепарето на сина му, предполагат близките му.

Охранителят Цветан Петров вече е осъждан с присъда за лека телесна присъда през 2006 г. Негови приятели от Пловдив твърдят, че той е бивша барета, бил е шампион на страната по киокушинкай, дори е изкарал спецкурс в Израел за лични гардове. Това обяснява как с 3 бързи удара на каратист успява да свали на земята подпийналия Цветан Младенов. Вече трети ден МВР обаче гузно мълчи по случая и не взема отношение, а форумите в интернет гъмжат от възмутени ченгета и граждани. Твърди се, че вътрешният министър Цветан Цветанов е в близки отношения с Георги Самуилов. Съпругата на полицая Мария се опитва да си уреди среща с вътрешния министър, но засега неуспешно.

В съобщението на МВР никъде не се съобщава кои са участниците в побоя над полицая, липсва и името на Младен Самуилов, чийто бодигард е задържан за побоя като пряк извършител, твърди съпругата на жертвата Мария Младенова. 41-годишният полицай Цветан Младенов на два пъти отървава смъртта  по време на полицейски акции. В момента той е взводен командир в охранителна полиция в Четвърто РПУ. Награждаван е като „Полицай на годината”, след като през пролетта на 1998 г. задържа убиец секунди след въоръжен грабеж на чейнджбюро. Тогава Младенов, който е в спецподразделението „Сигма”, кара мотор и се озовава на бул. „Евлоги Георгиев“ в момент, когато убиецът Александър Николов излиза от вече ограбеното обменно бюро „Джиро тръст“, където е стрелял в касиерката и охранителя. Секунди преди задържането Николов се опитва да стреля по полицая, но за щастие вече е изпразнил пълнителя на пистолета си в чейнджбюрото. По-късно полицаят остава без пръст, след като отново гони бандити и кола минава през ръката му. Затова е издигнат от сержант в офицер – става младши лейтенант предсрочно. Преди да стане полицай, Младенов е бил гребец, имал е специални познания по ръкопашен бой.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама