НОВИНИ


Плевнелиев разпуска на ски с дипломати

75 5521 10.03.2012
Плевнелиев разпуска на ски с дипломати
Росен Плевнелиев

Президент, дипломати, министър, депутати, банкер и приятели събра в едно в Банско третото поредно състезание по ски за преходната купа на Външния министър.


 

Президентът Росен Плевнелиев бе голямата атракция и най-търсеният от всички на писта "Юлен" над Банско. И понеже както се казва: "Апетитът идва с яденето", държавният глава поиска и купата. А тя традиционно става притежание на посланика на Словакия у нас Негово Превъзходителство Карол Мистрик. 

Двукратният й носител все пак даде на президента Плевнелиев да пипне купата. От своя страна, на шега, Плевнелиев поиска "купа за президенти", вместо за дипломати. "Тогава няма начин да не е моя", каза президентът, който преди стартовете се похвали, че е направил за загрявка няколко спускания. Това му пролича, защото в първия манш времето на президента бе четвърто, след големия фаворит Мистрик, втори бе посланикът на република Германия Н. Пр. Матиас Хьопфнер, а трети- министърът на икономиката и туризма Трайчо Трайков.

Президентът обеща хората да го виждат по морски и зимни курорти, по езера и планини, похвали Банско, превърнало се ски-курорт № 1 на Балканите. 

Президентската ска обаче рани председателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев. Последният поиска да снима племенницата си с президента. Когато Велчев се наведе да й свали ските, една от забучената в снега ска на президента падна и удари с върха си Велчев под лявото око. Което наложи да налага мястото със сняг. Все пак, макар и контузен, Велчев засне с мобилния си телефон племенницата си с президента.

Росен Плевнелиев определи участието си днес като символ на масовия спорт и се обърна към хората да се възползват от това, което предлага планината и България с прекрасните си курорти. 

Президентът заяви, че обича и планината, и морето. "За да имаме здрава нация и да има хора, които да са конкурентоспособни, те трябва да се научат и да почиват добре в различните му варианти, каза Плевнелиев. Ако мога да направя една прогноза - след десет години България ще бъде силен център на туризма във всичките му форми - културен, исторически, спа, морски, селски, зимен. Чуйте ми думата: ще работим много затова. Българските инвеститори, българските региони, българските курортни центрове вече се научиха през последните 20 години да залагат на качество, посочи още Плевнелиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама