НОВИНИ


Министър и експерти нищят промените в Закона за съдебната власт

17 5763 14.03.2012
Министър и експерти нищят промените в Закона за съдебната власт
Диана Ковачева

Правосъдният министър Диана Ковачева обсъди с представители на неправителствени и професионални организации идеи за изменения в Закона за съдебната власт, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.


 

Сред участниците в срещата са представители на Института за развитие на публичната среда, Българския институт за правни инициативи, Центъра за либерални стратегии, Центъра за изследване на демокрацията.

Акцент в разговорите в МП е поставен върху проблемите за структурните промени във Висшия съдебен съвет, номинациите и избора на негови членове. Целта по думите на министър Ковачева е своевременно гарантиране на максимално прозрачни и публични процедури за номиниране и избор на членове на ВСС, посочват от пресцентъра на министерството.

 

Повече от месец работна група към Министерството на правосъдието, в която влизат и представители на ВКС, ВАС, ВКП и ВСС, разглежда предложения на неправителствения сектор. 
 

До края на седмицата неправителствените организации ще изпратят становища по дискусионните въпроси за процедурите, които гарантират прозрачност и публичност на номинирането и избора на членове на ВСС.

 

Министър Ковачева е изразила надежда на 28 март проектът да бъде внесен в Министерския съвет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама