НОВИНИ


Подчинени на Трайков провалили форума в Катар

17 6215 16.03.2012
Подчинени на Трайков провалили форума в Катар
Николай Младенов

Форумът в Катар е трябвало предварително да бъде организиран, но това не се е случило. Вината за това има Агенцията за малък и среден бизнес, контролирана от икономическото министерство, която е допуснала много грешки и пропуски при организацията му. Това заяви от ефира на ТВ7 външният министър Николай Младенов.


 

Въпреки това, според него срещата е минала добре.

 

След гафовете, които се случиха, външно министерство пое нещата в свои ръце. Направихме, каквото можахме. Туширахме липсващата организация от българска страна, посочи Младенов.

 

По думите му вече са подписани много изгодни споразумения, а след няколко месеца ще има двустранна бизнес среща на българска територия. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро, подчерта министърът.

Младенов подчерта, че държавата помага по всички начини на български компании не само да привличат инвестиции в нашата страна, а все повече българската страна се ориентира към експорт, както става.

Каквото и да се пише сега, българското общество ще разбере какво сме постигнали и кои проекти имат полза от нашата среща. За да имаме успех в България, трябва да бъдем системни. Много български компании се срещнаха с катарския бизнес. Но за да ни приемат на сериозно, трябва да сме максимално упорити, трябва да сме неуморни. Ние нямаше да можем да убедим катарската страна в категоричните си намерения, ако се осланяхме на половинчатата организация на двустранния форум. Той беше много важен, коментира министър Младенов.

Младенов не смята, че неуспешния старт на форума в Катар е причината за оставката Трайков, но вероятно и тя има някакво отношение към решението му.

Най-вероятно мястото му ще бъде заето от Делян Добрев, в който министър-председателят има големи надежди.

Ние имаме нужда от това България да има добри пазари в чужбина. Случващото се в арабския свят има значение. Ние трябва да се включим точно сега, защото малко по-късно може да е късно. Арабският свят сега се променя и ако ние се забавим, всичко ще бъде договорено, подчерта външният министър.

Младенов увери, че ще има бизнес експо с катарско присъствие в България, но този път няма да допуснат някой да се меси. Неговата организация ще бъде поета изцяло от външно министерство, за да няма повече подобни гафове, категоричен бе Николай Младенов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама