НОВИНИ


М.Кунева: Не чакам плячка!

35 5532 17.03.2012
М.Кунева: Не чакам плячка!
Меглена Кунева Булфото

Властта не е самоцел. Не чакам плячка или правителството да се срути. Тава каза Меглена Кунева по Дарик във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.


 

„Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика. Властта не е самоцел. Не се боря просто за една цел. Искам да бъда полезна. В етапа, в който няма партия, а има сдружение, смятам, че продължавам да представлявам интересите на хората. Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.

 

„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя. Когато реша да обявя такъв финал на гражданския етап на този проект и ако това се случи", допълни Меглена Кунева и подчерта: „В този случай, на този етап, аз още не съм готова да направя такава крачка".


Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". Тя отбеляза, че при обиколките си в страната, сдружението среща подкрепа. По думите й всички хора, с които е говорила и я подкрепят, определят себе си като дясно ориентирани, което я „прави близка с тях".

 

На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява. Ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.

 

„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама